Ευχαριστίες

Η εργασία αυτή αφιερώνεται στους ανθρώπους της Κέρκυρας, τους  ανθρώπους του νησιού που έγινε σπίτι μου για πάνω από είκοσι χρόνια. Η ευγνωμοσύνη μου σε όσους μοιράστηκαν  μαζί μου κομμάτια της προσωπικής και οικογενειακής τους ιστορίας είναι απέραντη. Μέσα από αυτές τις ιστορίες ήρθα σε επαφή με το Πνεύμα του τόπου αυτού, αλλά και της ευρύτερης περιοχής των νησιών του Ιονίου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους παρακάτω:

Ελένη Αρμένη, Ιωσηφίνα Αρμένη, Σπυριδούλα Αυλωνίτη, Μαίρη Βαρσάκη, Νίκος και Αγγελική Βασιλάκη, Νίνα Βιτάλ, Ευγενία Βιτουλαδίτη, Αδριανή Βλάχου, Ελένη Βώρου, Γιάννης Γαστεράτος, Νίτσα Δαφνή, Γιώργος Ζούμπος, Σπύρος Θύμης, Ελένη Ιωνά, Ελένη Κάντα, Αγάθη Συριώτη Καραβίδη, Ροζίνα Καρδακάρη, Σπύρος Κίτσιος, Άννα Κοσκινά, Ελένη Κοσκινά, Σοφία Κόνταρη, Αφρούλα Κουρκούλου, Χριστόδουλος και Κατίνα Κουλουρίδη, Αφροδίτη Κρεμμύδα, Joy Konstantis, Άννα Λαυράνου, Αλέξης Μεθόδιος, Αριστέα Μεταλληνού, Σπύρος Μεταλληνός, Μαίρη Μηνά, Φωτεινή Μικάλεφ, Σπύρος Μπαλής, Σία Μπάνου, Ευγενία Μπεκατώρου, Δήμητρα Ναλμπάντη, Ελένη Νεράτζη, Σπύρος Νικόπουλος, Ελένη Τσιριμιάγκου, Χριστίνα Τσιριμιάγκου, Μανταλένα Τριάντη, Κατερίνα Φακιολά, Νατάσα Χαλικιοπούλου, Ρούλα Χειρδάρη.

Ευχαριστώ τη Μαρία Νικολούζου για τις φωτογραφίες που μου παραχώρησε και πάνω από όλα, για τη φιλία και τη συνεργασία της όλα αυτά τα χρόνια. Η κοινή μας προσπάθεια δημιουργεί νέους δρόμους και δυνατότητες σε κάθε τι που δημιουργώ.

Ξεχωριστά ευχαριστώ τις φίλες μου Μαρία Φαϊτά και Ελένη Ζούμπου γιατί χωρίς τη βοήθεια, την αγάπη και την υποστήριξη τους δεν θα κατάφερνα να προχωρήσω αυτή την εργασία.

Η Μαρία Φαϊτά στο βιβλιοπωλείο της στην Κορακιάνα, όπου έχουμε περάσει ατελείωτες ώρες συζητώντας για τα παραδοσιακά γιατροσόφια της Κέρκυρας.

Η Ελένη Ζούμπου με τη νόνα της. Κάθε μία από αυτές τις νόνες ήταν ένας ολόκληρος κόσμος σε ένα πρόσωπο. Όταν έφυγαν από τη ζωή πήραν τον κόσμο αυτόν μαζί τους. Στοιχεία του παραμένουν στην επίδραση που έχουν στις επόμενες γενιές όσα διδάχτηκαν από αυτές.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email